facebook

Дигитален форум "Кариери и студенти" 2022

Ден втори

 

 

 

 

  Гергана Раковска

 

   Тема: "Новите професии" 

Кога: 11 мaй от 11:00 ч. до 11:50 ч.

Къде: Център за книгата

 

Гергана Раковска е председател на Фондация на бизнеса за образованието и на National Board for Certified Counselors (NBCC Bulgaria).

Притежава значителен опит в разработването на стратегии, провеждане на обучения и управление на проекти, придобит в редица инициативи на Американската агенция за международно развитие (ААМР) и Европейската комисия.

Притежава магистърска степен по математика и компютърни науки, докторска степен по застраховане и социално осигуряване и специализация по актюерство.

Преподавател по застраховане. Болонски съветник за България от 2009 г и консултант в редица национални инициативи в сферата на образованието.

 

За мен като специалист: "...Важно е работата, която върша да ми доставя удоволствие."

 

За мен като Гергана: "... ценно да помагам на хората около себе си да се радват на живота, да учат и да се развиват."

 

Първата ми мисъл сутрин е: "... да си напарвя кафе."

 

Спиращи дъха моменти в работата ми: "... са срещите с млади хора и по-цпециално момента, когато открият пътя на професионалното си развите."

 

Гордея се с: "... децата и екипа си."

 

Презентация - "Професии за бъдещето":

 

 

 

Предоставяме ви видеозапис от срещата с Гергана Раковска:

 

 

 

 Таня Терзийска

 

   Тема: "Управление на кариерата" 

Кога: 11 мaй от 12:00 ч. до 12:50 ч.

Къде: Център за книгата

 

За мен като специалист: "... Почти едно десетилетие хората ме припознават като „Кариерен консултант“.  Или иначе казано - специалист, който помага на работещи професионалисти,  със съвети, идеи и конкретни решения как да управляват кариерата си в подходящата за тях посока."


За мен като Таня: "...Мениджър преживявания – обичам да тествам  и споделям с различни хора места, храна, занимания и преживявания, които разширяват сетивата и ни помагат да откриваме красивите страни на живота."


Първата ми мисъл сутрин: "... Добре дошли,  Нови възможности!"

 

Спиращи дъха моменти в работата ми: "... Получаване на телефонно обаждане от партньор, който очаква от мен изпращане на дадена информация или задача, за която крайният срок е утре, а аз съм забравила."

 

Гордея се с: "... Справих със състоянието професионално прегаряне. Последните 2 години се наложи да се изправя срещу голяма професионална несполука. Обстоятелствата от 2020г насам преобърнаха плановете ми на 360 градуса, претърпях различни загуби и най-вече почувствах липсата на „почва под крака си“ следствие на силния стрес. Пропадане – ДА, Провал – НЕ!  - това е моята максима за трудностите в кариерата и живота.

Успях да се измъкна като съхраних себе си и днес гледам напред към нови професионални перспективи."

 

 Предоставяме ви видеозапис от срещата с Таня Терзийска:

 

 

 

Маги Халваджиян

Тема: "Цената на успеха...споделено от Маги Халваджиян"

Кога: 11 май от 13:00 ч. до 14:30 ч.

Къде: Аула

 

 Предоставяме ви видеозапис от срещата с Маги Халваджиян:

 

Част 1 - МОТИВАЦИЯ:

 

 

Част 2 - САМООЦЕНКА

 

 

 

Част 3 - ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

 

 

 

Стефания Колева

 Тема: "Вдъхновението за мен е ... !"

Кога: 11 мaй от 15:00 ч. до 15:50 ч.

Къде: Център за книгата

 

Стефания Колева завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф.Стефан Данаилов.

През 1996 година е поканена и постъпва в трупата на Театъра на българската армия.

Сред най-известните роли, които изпълнява са Барбарина в „Красива птичка с цвят зелен” от Карло Гоци, Емилия Галоти в „Емилия Галоти” от Готхолд Лесинг, Маргарита в „Много шум за нищо” от Уилям Шекспир, Светла в „Буре барут”от Деян Дуковски, Жанета в „Одисей пътува за Итака” от Константин Илиев, Наташа в „Майстора и Маргарита” от Михаил Булгаков,  Журналистката в „Стопър” от Теодора Димова, Олга в „Четвъртата сестра“ от Януш Гловатски, Линда в „Бая си на бълхите”от Боян Папазов, Харпър в „Ангели в Америка” от Тони Кушнър. 

Награди и отличия: Награда за изгряваща звезда на Фестивала „Нова българска драма“ 2006 в Шумен за ролята на Филипа в „Змийско мляко” от Теодора Димова; Номинация за „Златен кукерикон“ 2018 за комедийна женска роля за ролята на Ребека Шултайс в „Алонсо“ от Щефан Фьогел в Театър „София“; Номинация за най-добра женска роля в категория – Comedy TV Series на „50 Festival de Television de Monte – Carlo” 2010.

 

За мен като артист: "... Винаги ме е занимавала индивидуалността. Вярвам в интимността на въображението и чувствата. Да оставим на заден план желанието да се харесаме. Нека се опитаме да интригуваме. Да отприщим интуицията и индивидуалността си и да усетим тръпката от това."

 

За мен като Стефания: "... Да се провокираш, да търсиш, да не губиш любопитство. Както виждате, въпросите се допълват."

 

Първата ми мисъл сутрин: "... Всеки ден е сам за себе си и в това е прелестта. Събуждам се с мисълта и вълнението, за това което предстои."

 

Спиращи дъха моменти в работата ми: "... Всеки нов проект, всяко ново начало, всяка нова среща, това е вдъхновение."

Гордея се с: "... Възможността, че работя това, което обичам."

 

Предоставяме ви видеозапис от срещата със Стефания Колева: