Форум кариери и студенти 2017

Консултативен център

 

Запознайте се с HR специалистите, които ще очакват Вас и Вашите CV-та. От тях ще получите насочващи съвети, за да подобрите своето мовационно писмо и CV. В търсенето на работа всеки трябва да може да представи себе си по най-добрия начин.

На 06.04.17 г. ще ги намерите на Консултативният център в централното фоайе на корпус 1.

 

На консултативния център ще Ви очакват! 

 

Маргарита Колчева

 

 Маргарита Колчева се знимава с подбор и развитие на кадри повече от 5 години. Като експерт Човешки ресурси, тя има опит с привличането и развитието на кадри от различни нива на бизнеса - от експерти до топ ръководни позиции. В момента изпълнява ролята Мениджър Човешки ресурси в ProsFit Technologies. Нейна страст е корпоративното развитие и изграждането на екипи, което й дава възможност допълнително да работи с различни компании в редица сектори.

 

Своето свободно време, Маргарита отделя за образователните каузи на JCI (Junior Chamber International), които с открито сърце подкрепят инициативите на Криререн център към Нов български университет.

 

Найден Мутафов

 

Найден Мутафов  има опит като специалист „Човешки ресурси“, в частта подбор на кадри за различни направления. Включва се в различни проекти за оценка и развитие на начина, по който студенти осъществяват връзка с бизнеса. Основният му професионален фокус от 2014 г. насам са бизнес имотите, като специалист Земя и Индустриални площи. През последните години работи по транзакции на ключови проекти в цялата страна. 

 

В периода 2013-2014 работи върху проекта „Студентски практики“, където е ментор и обучаващ на група от 18 стажанта в сферата на финансовото посредничество и консултиране. Участва за втора година в проекта (Y)our Future и заедно с JCI провеждат обучението “От университета към работното място“ в СУ „Св. Климент Охридски“.

  

Доротея

 

Аз съм Доротея и съм възпитаник на НБУ. Първата програма, през която преминах, беше програма „Психология“. И до ден днешен съм изключително благодарна на всички преподаватели за времето прекарано там, знанията които получих, ценните и житейски насоки, и подпомагане по пътя на самоосъзнаване, и последваща реализация.

 

Нямах никакви колебания да продължа напред и записах програмата „Управление и развитие на човешките ресурси“ към Училището по мениджмънт към НБУ. Отново се срещнах с изключителни професионалисти и практици, които споделяха с нас ноу-хау и практики по това време налични само в някой от най-големите компании на пазара. Аз имах възможността да уча и да работя паралелно като „Консултант“, така че на практика да прилагам усвоеното знание. 

 

Към момента вече съм съсобственик и Управляващ партньор в консултантската компания „Фабрика за персонал-ни решения“. Всеки мой ден е различен, нов проект, срещи с различни хора, прилагане на различни методологии и подходи на работа …. креативност, гъвкавост, емпатия и умения за комуникация на различни нива, това се изисква от нас на ежедневна база.

 

Аз сравнително рано разбрах за себе си и осъзнах, че моето призвание е да помагам на хората. От този ден нататък мога да кажа, че аз съм от „щастливите хора“, които „работят“ това, което искат и това за което са „създадени“. Пожелавам на всеки да намери своя път, за да няма нито един работен ден.

 

Дени

 

Здравейте!

 

Казвам се Дени и съм на 25г. Завършила съм бакалавър Японистика, но винаги съм искала да помагам на хората и да ги насочвам към собственото им щастие. Един от многото пътища към радостта и удовлетворението от живота е намирането на правилната работа на правилното място и постоянното професионално развитие. Това беше главната причина да запиша магистърска програма, която се занимава с управлението на човешките ресурси както преди, така и след наемането им на длъжност.

 

В тази връзка започнах стаж във Фабриката (за Щастие J ) People Solutions Factory, където имам възможността непосредствено да участвам в процеса по подбор на кандидати, да влизам в интервюта, да давам обратна връзка и да черпя от дългогодишния опит на консултантите. Силно се интересувам и от обучението и развитието на кадрите вътре в самата организация, затова активно подпомагам и „обучителите“ във Фабриката за различни програми – за изграждане на „меки“ умения, лидерски качества, менторски и коучинг способности и много други.

 

Открих, че голяма част от работата с човешкия капитал е умението да разбираш хората и техните характери, да се „вслушваш“ в скрития смисъл зад думите им и да реагираш адекватно на искрените им желания и потребности за професионално развитие, така че да откриеш правилното отношение човек-място.

 

Румяна Логoфетова

 

Казвам се Румяна Логoфетова и съм един от възпитаниците на НБУ. Започнах следването си през 2004 година в департамент „Икономика“ и завърших специалност „Бизнес администрация“. През тези години с група ентусиасти положихме основите и създадахме „Студентски съвет“ към НБУ с ясната цел да подпомогнем живота на студентите в университета и да улесним общуването с администрация и ръководство. Имах честта да бъде отличена сред „Най-добрите студенти“ на НБУ и не след дълго записах и завърших две магистратури, едната от които „Управление на човешките ресурси“.

 

В това време трупах и професионален опит работейки като “Мениджър продажби” в сектори “Телекомуникации” и “IoT” близо 10 години. По време на работата си разбрах, че основният ми мотиватор е да виждам резултата от труда си и той да бъде в полза на обществото. Така смених посоката и започнах да работя във „Фабрика за персонал-ни решения“ - агенция за подбор на персонал и обучения, като „Консултант, подбор и продажби“. Този избор ми помогна ежедневно да консултирам хора и да бъда част от тяхната промяна.

 

Новата насока ми показа, че винаги има какво още да се научи и към какво да се стремим. Моята основна цел е да предам наученото и да подам ръка на бъдещето. Пожелавам на всеки винаги да има любопитво и кураж в сърцето и да вярва в собствения потенциал. Благодарение на положените усилия мечтите стават реалност.