facebook

"Кариери и студенти"

Дискусонен панел

 

 

 

 

 

 Тема: "AI и бъдещите професионалисти" 

Кога: 25.04.2023 г. от 11:00 ч. 

Къде: галерия УниАрт

 

 

 

 

 ВОДЕЩ

 

 ----------

 

Еленко Еленков

 

 

Еленко Еленков е основател на подкаст мрежата "Говори интернет" и водещ на едноименния подкаст. Има опит над 10 години като проджект мениджър, работил е в интернет отдела на Икономедия при създаването на модерната версия на сайтовете "Дневник" и "Капитал". Основател и 10 години председател на Спортен клуб Бегач - НПО, което организира над 15 спортни събития годишно. Обича спорта, планините и да слуша NTS Radio.

 

 

 

 

УЧАСТНИЦИ

 

  ----------

 

 

  гл. ас. д-р Христо Чукурлиев

 

 

 

 

Гл. ас. д-р Христо Чукурлиев е доктор по социално управление, магистър по българска филология, абитуриент на Националната гимназия за чужди езици и литератури. От шест години е университетски преподавател.

Споделя, че това не се покрива с юношеската му мечта да стане учител по литература в гимназиалния етап на обучение, но го прави истински щастлив и изпълнен с удовлетворение. През по-голямата част от живота си се е занимавал с управление на структури и процеси (основно в НБУ). Убеден е, че успехът се дължи на любопитството, емпатията и безпокойствието, когато регистрираш, че нещо не е наред или се разминава с еталона за добро и красиво.

 

 

 

 

 

 гл. ас. д-р Анна Пампулова

 

 

 

Гл. ас. д-р Анна Пампулова е  педагог по класически танц и съвременни танцови техники, балетен режисьор, хореографи и преподавател в департамент „Театър“ в Нов български университет и директор на Програмен съвет "Театър".

Завършила е НБУ като педагог по класически танц и съвременни танцови техники и има близо 18 години професионален опит като балерина в Националната опера и балет. Хореограф е на редица танцови произведения, също е носител на редица отличия и награди от национални и международни балетни конкурси за съвременна хореография. 

 

 

 

 

Василена Вълчанова

 

 

 

Василена Вълчанова е експерт по маркетинг чрез съдържание, бранд позициониране и копирайтинг. Има над 15 години опит с изграждане на цялостни маркетинг стратегии, контент планиране и създаване на текстове, разкриващи стойността на бранда.

Васи обича да споделя маркетинг-знания като лектор, а в свободното си време организира събития за популярна наука с Ratio, бяга и гледа неимоверни количества театър и мюзикъли. Василена има бакалавърска степен по “Връзки с обществеността” от СУ “Св. Климент Охридски” и магистърска степен по “Международни комуникации” от Leeds Beckett University и Нов български университет.

 

 

 

 

Паоло Реца

 

 

 

Паоло Реца описва себе си като пътешественик по рождение, защото страстта му по пътуванията започва още в ранните детски години. Завършил е  „Бизнес администрация“ и „Туризъм“ в НБУ.

Посетил е над 40 страни по света, а  през последните 5 е прилага на практика опита си в  туристическия бизнес. Паоло се превръща от организатор на пътувания в създател на авторски програми в България и извън нея, а последният му проект е фокусиран в изграждането на база за настаняване в Гърция. Удовлетворява го щастието на клиентите, с които работи и е съсредоточен върху създаването на нестандартни туристически продукти.

 

 

 

Димитър Зоин

 

 

Димитър Зоин е инженерен мениджър в една от най-силно иновиращите технологични компании в нашето съвремие, Ocado Technology. Той подкрепя екипи от софтуерни инженери да достигат бързо до умни и иновативни технологични решения.

Димитър е IT специалист с над 7 години опит. Нов български университет е мястото, където се преквалифицира от правната сфера към софтуерното инженерство и има бакалавърска степен от програмата по "Информационни технологии".

Той е с богат опит като Java софтуерен инженер и ментор на редица успешни професионалисти в сектора. Пътят му на израстрване включва и роля като лидер на екип, в рамките на които развива своите организационни умения. Димитър би искал да вдъхнови присъстващите на панела студенти да не поставят граници пред себе си, да следят новостите в технологичните професии и да не спират да се обучават, за да са готови да посрещнат професиите, които бъдещето подготвя пред нас.

 

 

 

 

 

 

Гледайте срещата вече и в YouTube канала на Нов български университет: